VIDEO: Războiul din Ucraina, văzut de Mario Balint, corespondent de război Radio România
Articol de Andrei Vicentiu
„Deci în ̕91 am văzut cum arată refugiații și a fost un șoc pentru mine, pentru că am văzut familii întregi care călătoreau într-o remorcă de tractor în care erau îngrămădite mobilă, televizoare, aparate video. Pentru mine era o chestie nouă, nu văzusem până atunci sau văzusem, mă rog, dar n-am avut ocazia să văd că fiecare familie de sârb care fuge din Croația putea să aibă acasă câte un aparat video, așa cum aveam noi un Kashtan, de exemplu, la momentul ăla. Și oamenii ăia erau foarte, foarte necăjiți. Îți dai seama ce era în sufletul lor! Erau covoare persane făcute sul și puse deasupra, pe dulapuri, oglinzile acoperite ca la mort, ca la procesiunile alea de înmormântare. A fost ciudat pentru mine și surprinzător să văd aceste coloane de refugiați care fugeau din Croația spre Serbia, spre restul Iugoslaviei, pentru a se adăposti de război”.
București FM și Agenția de Presă RADOR lansează vineri, 24 februarie, la un an de la declanșarea războiului din Ucraina, cartea în format electronic și site-ul stirilerazboiului.ro. Informațiile complexe și profesioniste pe care le veți putea descoperi în acest site se referă la primele 30 de zile de conflict, reflectate în știrile transmise de Agenția de Presă RADOR, în perioada 21 februarie – 22 martie 2022.
Am ales să urmărim actualitatea începând din data de 21 februarie, când au apărut primele temeri serioase referitoare la posibilitatea unei invazii.
Veți putea regăsi aici știrile proprii Radio România, dar și informațiile obținute ca urmare a monitorizării zilnice a fluxurilor de știri străine.
Știrile au fost grupate cronologic, din perspectivă politică, militară, economică, socială și de mediu și sunt prezentate în acest document fără modificări sau adăugiri care ar putea influența percepția dumneavoastră.